HP - vi hjälper dig att välja rätt dator.

Hyper Island satsar på ett molnbaserat affärssystem

I över 20 år har utbildningsbolaget Hyper Island hjälpt människor och organisationer att öka förståelsen för olika förändringsprocesser i en alltmer digitaliserad värld. Det är därför ingen slump att de har valt att byta till ett molnbaserat affärssystem. – Att ha ett affärssystem i molnet förenklar – och gör arbetslivet enklare, säger Helena Ekman, CIO.

Hyper Island började som en yrkeshögskola inom marknadsföring och digital strategi samt media. Efter starten i Karlskrona för 20 år sedan har de öppnat hubbar i bland annat Manchester, London, New York, Sao Paulo, och Singapore. Skolan har idag utvecklats till att även erbjuda onlineutbildningar och skräddarsydda lösningar för företag i förändring. De är inte rädda för att följa med i den tekniska utvecklingen – och i höst börjar de att implementera det molnbaserade affärssystemet Visma.net.

– Vi kommer att få stor nytta av de automatiseringar som affärssystemet erbjuder. Vi kommer även att introducera möjligheten att jobba mobilt med attest, tidrapportering och utlägg för personalen i Sverige. Vi ser det som ett stort lyft i vår vardag. Att ha ett affärssystem i molnet förenklar – och gör arbetslivet enklare, säger Helena Ekman, CIO på Hyper Island.

Hon berättar att de bland annat valde att byta till Visma.net eftersom de gillar att systemet implementeras “as you go” och kräver inte flera veckors konfigurering.

– Vi upplever användargränssnittet som relativt intuitivt – och vi kommer att kunna växa med lösningen, säger Helena Ekman.

Hyper Island ska precis påbörja nästa års budgetprocess via Visma.net. Vid årsskiftet går de live, vilket innebär att det molnbaserade affärssystemet ersätter två olika bokföringssystem.

– Visma.net erbjuder en kostnadseffektiv lösning för våra behov och mer därtill. Vårt mål är att automatisera några av våra processer inom bland annat fakturering och betalningar. Vi vill även frigöra tid för analys för att på så sätt kunna ta mer faktabaserade beslut om affären, säger Helena Ekman.

Hyper Island har valt att arbeta med Visma.nets samarbetspartner ZedCom. De hanterar bland annat versionsuppdateringar och underhåll av det molnbaserade affärssystemet.

– Vi är mycket nöjda. De är erfarna inom finans, men de är även praktiskt lagda så vi har hittat en bra setup för vår affär, säger Helena Ekman.

Publicerad den 20 september 2017, https://digital.di.se/sponsrat/visma/hyper-island-satsar-pa-ett-molnbaserat-affarssystem/

Smarta affärssystem

Effektivisera processerna hos ert företag genom att automatisera era affärssystem. Vi hjälper er att implementera, integrera, optimera och drifta alla typer av affärslösningar för att minska internadministrationen.

Ett system för hela er verksamhet ❯

Allt inom IT och telefoni

Ett serviceavtal med oss innebär att lösningen på era utmaningar bara är ett samtal bort. Vi tar ett helhetsansvar för service, support och installation inom data, mobil och fast kommunikation och internet. 

Låt oss vara er externa it-avdelning ❯

Komplett servermiljö

Vi erbjuder en komplett och säker servermiljö för hela ert IT-behov.  Genom att lyfta över servrar och drift av era system till ett eget företagsmoln hos oss är allt i er servermiljö dubblerat och fördelat på servrar i två olika datahallar.

Företagsmoln ❯

X4

Säkerhet

Varje fil eller dokument ni sparat, sparar vi fyra gånger, och all lagring görs i vårt eget datacenter i Sverige. Allt för maximal säkerhet.

100%

Helhetsansvar

Vi anpassar produkter och tjänster utifrån era behov med helhetsansvar för att er verksamhet ska fungera på ett effektivt och problemfritt sätt.

45+

Medarbetare

Vår kompetens och erfarenhet är livsviktig, men det är vårt personliga engagemang som är vår styrka som mindre leverantör.

24/7

Support

Vår helpdesk hjälper till med alla typer av ärenden och fungerar som ert företags externa IT-avdelning. Givetvis med hjälp dygnet runt. Året runt.